Početni djembe tečaj – PROLJEĆE 2014.

Djembe session - Zrinjevac, www.klubdobrevibracije.wordpress.com

Klub Dobre Vibracije organizira Početni Djembe Tečaj, koji će se održati od 18. ožujka do 10. lipnja 2014.,u prostorijama Centra za odgoj i obrazovanje „Slava Raškaj“, na adresi „Nazorova“ 47, Zagreb (blizina Britanskog trga, osiguran besplatan parking za sve polaznike).Tečaj se sastoji od 24 termina od po 60 min, a nastava će se odvijati utorkom i četvrtkom od 18:00-19:00h. Tečaj je namijenjen svim uzrastima i na njemu se uče osnove tehnike sviranja djembea, te više tradicionalnih zapadnoafričkih ritmova. Predviđeni su i javni nastupi polaznika (nisu obavezujući za one koji ne žele nastupati). Nakon tečajas zainteresirani polaznici se mogu priključiti našem bubnjarskom ansamblu i vježbati s prijateljima. Za pohađanje tečaja NIJE POTREBNO NIKAKVO GLAZBENO PREDZNANJE, A INSTRUMENTI ZA SVE POLAZNIKE SU OSIGURANI.

Mada je djembe porijeklom s područja Zapadne Afrike, naš ansambl se bavi različitim tradicijama-tradicionalno japansko bubnjanje, latinoamerički ritmovi, moderni ritmovi… Namjera nam je upoznati se s različitim kulturama i iz njih izvući ono najbolje, pri tom gradeći osobni svirački identitet svakog sudionika ponaosob kao i samog ansambla. Na tom putu samootkrivanja, pored učenja tehnika dobijanja tona i usklađivanja koordinacije lijeve i desne ruke kroz razne tehničke vježbe, fokus stavljamo na položaj tijela a naročito na jedinstvo daha i pokreta. Ovo je jako važno u procesu transformiranja energije i poboljšanju vitalnosti izvođača, te čini razliku između iscrpljivanja (nakon sviranja se osjećamo premoreni) i očuvanja/obnavljanja naših energetskih resursa (nakon sviranja osjećamo lakoću kao nakon vježbanja yoge, thai-chia, qi-gonga,…). BROJ MJESTA JE OGRANIČEN. Za prijave ili dodatne informacije, možete nas kontaktirati putem mobitela: 091/794-6465 ili e-maila: klubdobrevibracije@gmail.com CIJENA CIJELOG TEČAJA JE 120 kn. POHAĐANJEM OVOG TEČAJA POMAŽETE REALIZACIJU HUMNITARNOG PROJEKTA “NO LIMITED”.

boris prljević i frano domitrovićVoditelj tečaja je PRLJEVIĆ BORIS, diplomirani glazbenik. Od 1999-2008. bio je član Simfonijskog orkestra RTV CG i Crnogorske Filharmonije, te radio kao profesor u više srednjih i osnovnih glazbenih škola u Crnoj Gori. U međuvremenu započinje studij shiatsua na Međunarodnoj Školi Shiatsua u Zagrebu, te pohađa Studij Svjesne Prehrane i Dijagnoze. Od 2008. je angažiran u Otvorenom Učilištu Biovizija u Zagrebu kao shiatsu terapeut i asistent na studiju shiatsua, te Studiju Svjesne Prehrane i Dijagnoze. U isto vrijeme je i voditelj projekta terapijskog bubnjanja za djecu Zagrebačkih osnovnih škola pod nazivom „Bubanj sve lakše podnosi-reci DA prijateljstvu“, koji je dobio podršku predsjednika RH, prof.dr.sc. Iva Josipovića, kao i pozitivno mišljenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Od 2012. vodi udrugu KLUB DOBRE VIBRACIJE  i školu bubnjanja koja djeluje u okviru udruge, a od siječnja 2014. je angažiran kao glazbeni terapeut u rehabilitacijskom centru „Stančić“. Boris je aktivan i kao slobodni umjetnik te surađuje s glazbenicima i bendovima raznolike žanrovske orjentacije – ZDENKA KOVAČIČEK, MIROKADO TRIO, JAZZ AMBIENT TRIO, HRVATSKI GAJDAŠKI ORKESTAR,…. Redoviti prakticira YOGU, THAI CHI, MEDITACIJU i druge oblike tjelovježbe.

Postano u Uncategorized

Komentiraj